NYHEDER & DEBAT

Nu kommer den endelig - Nationalparken Kongernes Nordsjælland

NYHED - 31. august 2016
Af Socialdemokraterne i Hillerød

Vi er så glade i dag - mange års arbejde bærer endelig frugt. Nu får vi i Nordsjælland den nationalpark vi har glædet os til og kæmpet for i mange år.

- Jeg vil gerne sige tak til Folketingets partier for deres beslutning. Ikke mindst vil jeg takke Christine Antorini for vedholdende at tage sagen op og være med til at skabe det grundlag, som Folketingets partier kan samles om, siger viceborgmester Kirsten Jensen, A. Ønsket om Kongernes Nordsjælland har været stort for mig før jeg blev borgmester, var en stor del af mit arbejde som borgmester, og var noget jeg simpelthen måtte slå nogle slag for selv da jeg ikke var borgmester længere.

Christine Antorini er valgt i Nordsjælland og har haft et tæt samarbejde med Kirsten Jensen, om at få beslutningen om nationalparken igennem.

- Kongernes Nordsjælland er at kunne fortælle den fantastiske historie om kulturen og naturen i området gennem århundreder. Men det er lige så meget en mulighed for fremover at kunne passe på den natur vi har. Vi skal værne om det, som har lagt grund til mægtige fortællinger om konger, jagt og udvikling, siger Christine Antorini, MF, A.

Nationalparken Kongernes Nordsjælland var tippet til at blive Danmarks første nationalpark da den på alle parametre lever op til kravene i lovgivningen, men den bliver nu nummer fem. Megen tid er gået med at finde en proces som kunne føre frem til størst mulig opbakning ikke mindst blandt lodsejerne.